Thread: new user install problems with FC6 and PVR-350

Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. Default new user install problems with FC6 and PVR-350 #1
    mikeyd is offline MythTV Rookie
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1
    MythTV Gallery
    0
    I'm new to both Linux and MythTV, trying to get my first install working. Using Jarod Wilson's HOWTO, everything goes well until I get to:

    # cat /var/log/messages |grep "iTVC15 TV out"

    where I get no response. I kept going, I was able to see the test pattern on my TV. I did the test capture and got some nice snow on the PC monitor, so I think it's working. But when I try to change channels on the card with:

    # /usr/lib/ivtv/ptune-ui.pl &
    # mplayer -vo xv /dev/video0

    I get:

    bash: /usr/lib/ivtv/ptune-ui.pl: No such file or directory

    I'm sure there is some small step that I'm missing, but I've gone back over the list from the beginning and I'm not finding it.



    Can anyone help set me back on the straight and narrow?
    Reply With Quote  

  2. Default #2
    briand is offline Cornerstone of the Community
    Join Date
    May 2005
    Location
    Tallahassee, FL (USA)
    Posts
    293
    MythTV Gallery
    0
    I don't think ptune-ui.pl is included in the ivtv distribution any longer.

    You can probably change the channel to one you know works through the v4l-ctl application, which allows you to change many of the various parameters on your capture card(s) -- I don't know the exact parameter for viewing the current tuned channel or for changing it, but
    Code:
    v4l-ctl --help
    should return a short command summary screen.


    Reply With Quote  

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. KWorld ATSC 110 install problems
    By rhiadon in forum Installation Issues
    Replies: 0
    Last Post: 12-22-2006, 03:02 PM
  2. FC4 AMD64 MythTv-Suite RPM Install Problems
    By redger in forum Installation Issues
    Replies: 5
    Last Post: 01-28-2006, 11:49 PM
  3. Mythtv-Xbox install problems
    By Joker2k_2003 in forum Installation Issues
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2005, 08:50 PM
  4. PVR-150 install problems (s-video works, tuner doesn't)
    By mr_bungalow in forum Ivtv Issues
    Replies: 6
    Last Post: 09-27-2005, 10:34 PM
  5. MythGallery install problems
    By fromans4 in forum Installation Issues
    Replies: 5
    Last Post: 09-16-2005, 12:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts